Χρησιμοποιώντας το Google AdWords για την καμπάνια σας

Η διαφήμιση μέσω Google Pay Per Click (ppc) με τη χρήση του AdWords είναι ίσως η πιο δημοφιλής μορφή διαφήμισης μεταξύ των μικρών επιχειρήσεων. Αυτό οφείλεται εν μέρει στη φήμη της Google και εν μέρει επειδή επιτρέπει στον ιδιοκτήτη της μικρής επιχείρησης να ελέγχει το κόστος. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους το Google AdWords μπορεί να σας βοηθήσει ως ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης, αλλά χρειάζονται κάποιες βασικές οδηγίες για να ξεκινήσετε και τελικά να εκμεταλλευτείτε πλήρως τις δυνατότητές του ως διαφημιστικό εργαλείο.

Το κλειδί για την επιτυχημένη διαφήμιση είναι να βρείτε μια μέθοδο μεταφοράς των πληροφοριών σας σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, διατηρώντας παράλληλα τα διαφημιστικά σας έξοδα στο ελάχιστο. Πληρωμή ανά κλικ (ppc) διαφήμιση μπορεί να είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να παραγάγει την κυκλοφορία στον ιστοχώρο σας και να σκοράρει κάποια αξιοπρεπή κέρδη από την καμπάνια μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης σας . Το Google AdWords είναι η πιο δημοφιλής μορφή πληρωμής ανά κλικ για τις μικρές επιχειρήσεις , εν μέρει λόγω της δημοτικότητας της Google και εν μέρει επειδή σας επιτρέπει να ελέγχετε τα έξοδά σας καθορίζοντας ημερήσια μέγιστα για κάθε διαφήμιση.

Πώς λειτουργεί η Διαφήμιση της ppc

Με τη ppc πληρώνετε μόνο όταν κάποιος κάνει κλικ στη διαφήμισή σας και επισκέπτεται τον ιστότοπό σας. Οι διαφημίσεις μπορούν να τοποθετηθούν στις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERP) ή σε ιστότοπους που προσδιορίζονται ως σχετικοί με τις στοχευμένες λέξεις-κλειδιά σας.

Πόσα χρήματα πληρώνετε για κάθε κλικ εξαρτάται από το ποσό που θέλετε να προσφέρετε για τις επιλεγμένες λέξεις-κλειδιά σας και στο Google AdWords, σε κάποιο βαθμό στο «Δείκτη ποιότητας».

Όσο υψηλότερη είναι η προσφορά σας (και, στο Google, όσο υψηλότερος είναι ο Δείκτης ποιότητας), τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες θα έχετε να καταχωρίσετε τη διαφήμισή σας στην κορυφή των διαφημίσεων που εμφανίζονται στη σελίδα. Όταν επιδεικνύεται δεξιότητα, η διαφήμιση pay-per-click μπορεί να σας βοηθήσει να προσελκύσετε προοπτικές στην ιστοσελίδα σας και να μετατρέψετε τις προοπτικές σας σε πελάτες που πληρώνουν.

Άλλοι τρόποι Το Google AdWords μπορεί να σας βοηθήσει

Το Google AdWords δεν είναι μόνο ένα διαφημιστικό κατάστημα πληρωμής ανά κλικ, είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο διαφήμισης για τις διαφημίσεις σας στο διαδίκτυο . Επιπλέον, όπως είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο παγκόσμιο δίκτυο εμπορίας που βασίζεται στο διαδίκτυο, η Google είναι ένας καλός τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστότοπό σας στο Διαδίκτυο. Μπορείτε να λάβετε πληροφορίες σχετικά με το Google AdWords από σχεδόν κάθε σελίδα αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης Google που εμφανίζεται κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο Προγράμματα διαφημίσεων στο κάτω μέρος της σελίδας υποδοχής του AdWords. Τοποθετώντας την υψηλότερη προσφορά σε μια λέξη-κλειδί ή μια φράση-κλειδί μπορείτε να παρατηρήσετε μεγάλη όταν κάποιος πληκτρολογεί τη λέξη-κλειδί στο πρόγραμμα περιήγησής τους για μια αναζήτηση Google.

Ρύθμιση και διαχείριση του Google AdWords

Το Google AdWords κάνει τη διαφήμιση πληρωμής ανά κλικ εύκολη στη διαχείριση. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό, να επιλέξετε πιθανές λέξεις-κλειδιά, να γράψετε τη διαφήμισή σας και στη συνέχεια να τοποθετήσετε την προσφορά ανά κλικ και να ορίσετε το ημερήσιο μέγιστο για τις στοχευμένες λέξεις-κλειδιά Εσείς αποφασίζετε αν θέλετε οι διαφημίσεις σας να εμφανίζονται μόνο στις σελίδες αναζήτησης της Google (Δίκτυο αναζήτησης) ή σε άλλες τοποθεσίες Web (Δίκτυο περιεχομένου – Google AdSense) ή και στις δύο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη στόχευση ιστότοπου που σας επιτρέπει να επιλέξετε μεμονωμένους ιστότοπους στους οποίους θα εμφανίζονται οι διαφημίσεις σας, όπως στον ιστότοπο Σχετικά με την επιχείρηση στο σπίτι.

Οι διαφημίσεις σας υπόκεινται στην έγκριση της Google, αλλά η διαδικασία έγκρισης και η εκκίνηση των διαφημίσεών σας συμβαίνει πολύ, πολύ γρήγορα.

Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι που θέλουν να φιλοξενήσουν και τις διαφημίσεις σας, επειδή η παραγωγή χρημάτων με το Google AdSense έχει γίνει μια ζεστή δική της επιχείρηση. Όταν οι ιστότοποι τοποθετούν τις διαφημίσεις σας Google AdWords στον ιστότοπό τους και κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο, μέρος της πληρωμής σας στο Google AdWords κατευθύνεται στον κάτοχο του ιστότοπου μέσω του Google AdSense.

Η Google σας βοηθά να μάθετε το AdWords

Η Google παρέχει ηλεκτρονικά μαθήματα που διανέμουν πληροφορίες σε μικρά, εύκολα κατανοητά μέρη, όλα τα οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση, προτού δημιουργήσετε ακόμη και τον λογαριασμό σας στο Google AdWords PPC. Το Adwords της Google εκτελείται λίγο διαφορετικά από τα διαφημιστικά προγράμματα με το πρότυπο pay per click (PPC).

Χαρακτηριστικό προτίμησης θέσης Google AdWords

Εκτός από το ποσό που προσφέρετε για τις στοχευμένες λέξεις-κλειδιά σας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλοι παράγοντες για τον προσδιορισμό της κατάταξης της διαφήμισής σας, όπως η βαθμολογία ποιότητας, η οποία λαμβάνει το συμφωνημένο κόστος ανά κλικ (CPC) και στη συνέχεια πολλαπλασιάζεται με έναν παράγοντα ποιότητας.

Η Google σάς επιτρέπει να καθορίσετε την προτίμησή σας. Χρησιμοποιώντας αυτήν την επιλογή, μπορείτε να καθορίσετε τις υψηλότερες και τις χαμηλότερες θέσεις που είναι αποδεκτές για τη διαφήμισή σας στο Google AdWords. Η διαφήμισή σας δεν θα εμφανίζεται καθόλου εάν δεν πρόκειται να ταξινομήσετε τουλάχιστον στη χαμηλότερη αποδεκτή θέση σας.

Μπορείτε να ορίσετε διαφορετικές προτιμήσεις θέσης για κάθε διαφήμιση ή ομάδα διαφημίσεων. Χρησιμοποιώντας τα εργαλεία του Google AdWords, μπορείτε να πάρετε μια καλή εικόνα για το πόσα κλικ μπορείτε να περιμένετε για τη διαφήμισή σας και μια ιδέα για το πόσο κοστίζει η διαφημιστική σας καμπάνια στο διαδίκτυο. Η διακοπή ή η παύση μιας καμπάνιας pay per click είναι επίσης πολύ εύκολη και γρήγορη.

Συμπέρασμα – ppc με το Google AdWords

Η ppc μπορεί να είναι ένα σημαντικό μέρος του μάρκετινγκ στο Διαδίκτυο και συγκεκριμένα της στρατηγικής μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης . Μπορείτε επίσης να πάρετε μια λογική τιμή σε απευθείας σύνδεση μάθημα για να μάθετε τα μέσα και τα έξω από το pay per click μάρκετινγκ για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας. Χρησιμοποιώντας μια πληρωμή ανά κλικ) η καμπάνια της ppc) μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας και την αύξηση των πωλήσεων για την επιχείρησή σας.

Το Google AdWords διαθέτει ένα ωραίο σύνολο εργαλείων για τη διαχείριση των καμπανιών διαφημίσεων πληρωμής ανά κλικ . Τα online σεμινάρια τους διευκολύνουν την κατανόηση, εφαρμογή και διαχείριση διαδικτυακής διαφήμισης για τον ιστότοπό σας.

Η χρήση του Google AdWords είναι μια μεγάλη εμπειρία μάθησης. Λόγω των εύχρηστων λειτουργιών παρακολούθησης, μπορείτε να μάθετε ακόμη και από τα λάθη σας στο Google AdWords, βλέποντας ποιες στοχευμένες λέξεις-κλειδιά έχουν ως αποτέλεσμα μετατροπές και ποιες όχι.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Google AdWords, θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Google.

Η διαφήμιση της ppc είναι μόνο ένα από τα πολλά εργαλεία που διατίθενται στις επιχειρήσεις στο σπίτι όταν πρόκειται για διαδικτυακό μάρκετινγκ. Δείτε τον Οδηγό Online Marketing για πρόσθετες ιδέες για την προώθηση της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο.